Italiaanse pizza vs Amerikaanse pizza: dit zijn de verschillen!

Italiaanse pizza vs Amerikaanse pizza: dit zijn de verschillen!
9 april 2020 easy wok and bbq

Iedereen weet natuurlijk dat pizza’s oorspronkelijk uit Italië komen. Er zijn tegenwoordig echter ook erg veel Amerikaanse pizza’s. Maar wat zijn de verschillen nou precies? Wij leggen het je uit, zodat jij weet of je met een echte Italiaanse pizza te maken hebt of met een Amerikaanse!

 

De Italiaanse pizza

De échte Italiaanse pizza heeft een aantal belangrijke kenmerken. Zo hoort de bodem erg dun en knapperig te zijn. Ook wordt deze met de hand gemaakt, en gebakken in een traditionele houten vuuroven. De Italianen steken erg veel aandacht in de bodem!

Naast de bodem zijn er nog verschillende andere kenmerken waaraan je een Italiaanse pizza kunt herkennen, zoals de saus. In Italië wordt deze gemaakt van lokale gepelde tomaten. Deze saus wordt apart van de andere ingrediënten gebakken voordat deze over de pizza gaat. Op sommige Italiaanse pizza’s wordt helemaal geen tomatensaus gebruikt, maar olijfolie.

Ook aan het beleg kun je een echte Italiaanse pizza herkennen. Op veel pizza’s worden kleine pepperoni plakjes en fijn geraspte kaas gebruikt. Bij een echte Italiaanse pizza is dit echter niet het geval. Hierop worden namelijk grote lappen ham en mozzarella gebruikt. Daarnaast kun je op een Italiaanse pizza ingrediënten tegenkomen die je in andere landen niet snel ziet, zoals aubergine en pompoen. Tot slot wordt een echte Italiaanse pizza niet in pizzapunten gesneden, maar in zijn geheel geserveerd.

Italiaanse pizza’s kun je bestellen in Alphen aan den Rijn en omstreken! Deze worden dan misschien niet rechtstreeks in Italië bereid, maar zijn wél net zo lekker!

 

De Amerikaanse pizza

Dan de Amerikaanse pizza. Het grootste verschil met de Italiaanse pizza is dat de bodem van een Amerikaanse pizza een stuk dikker en zachter is. De randen hiervan zijn ook dikker, en worden soms zelfs gevuld met kaas of hotdog. Ook zijn Amerikaanse pizza’s doorgaans een stuk groter dan de Italiaanse, en zijn ze vettiger. Hierdoor zijn ze vaak ook wat ongezonder. De pizza’s die je bij een fastfoodketen haalt zijn vaak Amerikaans. Bij een wat luxer restaurant zul je eerder een Italiaanse variant voorgeschoteld krijgen.

Bekijk alle Weber barbecues

Klik hier voor meer informatie